Project Description

RENOVAREA GRADINITEI DIN CALUGAREI

Proiectul Renovarea Gradinitei Calugarei a luat nastere din considerentul ca fiecare copil are dreptul la educatie buna intr-un mediu favorabil, in care sa se simta in siguranta. Gradinita se afla intr-o stare deplorabila, iar imobilul dispune de o singura sala de sport in care isi desfasoara activitatea, atat copiii de gradinita, cat si scolarii, care au nevoie de un echipament complet adecvat varstei.

In urma vizitei facute de echipa noastra in satul Oradel, comuna Calugarei, judetul Dolj, am stabilit impreuna cu primaria comunei si cu conducerea gradinitei, demararea proiectului de renovare a cladirii ce serveste drept spatiu educativ pentru 43 de copii. Acordul de colaborare semnat cu acestia traseaza sarcinile si responsabilitatiile partilor, astfel ca actiunea de renovare sa se desfasoare in conditii bune si la termenele stabilite, in asa fel incat copiii sa poata cat mai repede relua cursurile acolo.

A fost contractata o echipa de muncitori care a inceput cu lucrarile de consolidare, igienizare si reparatii a salilor de clasa. Urmatorul pas, fiind o actiune de volutariat, in care atat prieteni ai asociatiei Life is better with friends cat si localnici din satul Calugarei vor da o mana de ajutor pentru infrumusetarea si dotarea gradinitei.

Prietenii nostri de la Topgel Romania, prin Fundatia ANYA, ne-au sustinut pe tot parcursul prime etape de consolidare si igenizare, devenind sponsorul principal al acestui proiect donand integral suma necesara.

Pentru renovare avem nevoie de o suma de 13.000 lei doar pentru necesar, cheltuielile decorative nefiind incluse. Materialele de baza de care avem nevoie sunt: pervaze, ciment, polistiren extrudat, folie, plasă STNB, ciment, butelii de aragaz, arzator, amorsa, glet, lavabil, manopera sapa, Mocheta, linoleum, gresie, adeziv, gresie exterior, adeziv exterior, chit de soba, intrerupatoare, prize, aplice. Toate acestea sunt necesare pentru:
– turnarea unui nou toclu si consolidarea lui
– schimbarea parchetului
– verificarea mucegaiului
– eliminarea sinelor transversale de lemn
– laminare si nivelare
– punere polistiren
– punere plasa STNP
– turnare sapa semiumeda
– aplicarea unui linoleum
– inlaturarea suprafetei de ulei
– aplicarea amorsei
– aplicare glet
– aplicare lavabil
– aplicare pervaze
– schimbare becuri
– schimbarea galeriilor
– imbunatatirea sobei
– asigurarea unei scari/schele
– modernizarea salii de sport

Deoarece cu cat daruiesti altora mai multa bucurie, cu atat mai mult ti se va intoarce, prietenii nostri de la Topgel Romania, prin Fundatia ANYA, ne-au sustinut pe tot parcursul acestei prime etape de consolidare si igenizare, devenind sponsorul principal al acestui proiect donand integral suma necesara.

Etapa a doua de renovare a Gradinitei din Calugarei reprezinta partea de infrumusetare si dotare a celor doua sali cu obiecte necesare desfasurarii activitatilor in conditii optime. Astfel, atelierele noastre de creatie si-au deschis portile, spiridusii sunt pusi pe treaba, imaginatia este la ea acasa, iar din mâinile lor dibace apar obiecte ce vor aduce magie în casele voastre dar si in Gradinita Calugarei.
Toate aceste minunatii vor fi disponibile, sambata 10 decembrie, in curte la Bacolux Craiovita Hotel & Events, Craiova alaturi de multe alte surprize pentru voi.