DE CE SA FII VOLUNTAR

„Cautand binele altora, il gasim pe al nostru” – Platon

Este o intrebare la care se raspunde foarte usor. Cu toate astea fiecare are motivele sale personale si pur subiective pentru care alege voluntariatul. Noi doar putem sa enumeram multitudinea de beneficii cu care vine aceasta activitate innobilatoare. A fi voluntar inseamna a-ti dedica timpul in folosul celorlalti oameni, pe care poate nu ii cunosti si care sunt in dificultate. Dorinta de a face ceva insemnat, de a fi in folosul comunitatii si de a schimba mentalitati, toate aceste atitudini sunt fundamentale in munca de voluntariat.

Indiferent de cauza, pasiunea si devotamentul devin definitorii si ajuta la dezvoltarea personala. Avand de-a face cu situatii pe care oamenii obisnuiti nu le intalnesc in mod normal, vei dobandi abilitati noi sau le vei dezvolta pe cele deja existente. Vei intalni persoane diferite, cu personalitati diferite cu care vei invata sa relationezi. Invatand care este zona ta de confort si cum sa imbunatatesti relatiile cu ceilalti, descurcandu-te cu munca in echipa sau sa o coordonezi chiar tu si rezolvand probleme, toate acestea te vor ajuta mai departe sa te adaptezi intr-un colectiv sau sa iti faci prietenii stranse, de lunga durata.

Vei invata cat de pretioasa este empatia si cata importanta are aceasta pentru a ne asigura succesul, atat in relatiile cu cei din jur cat si in viata. Maya Angelou spunea ca „Oamenii vor uita ce ai spus, dar nu vor uita niciodata cum i-ai facut sa se simta”. Vei invata cum sa iti dezvolti inteligenta emotionala, sa intelegi cum te raportezi la ceilalti si sa faci lucruri care conteaza enorm la nivel de comunitate si societate. Sustinand o cauza in care crezi, sau implicandu-te din simpla dorinta de a face bine poti schimba vieti sau mentalitati.

Facand parte dintr-o comunitate, vei invata despre problemele cu care se confrunta oamenii care sunt parte din ea, vei invata sa privesti lucrurile deschis si sa accepti ca exista alte perspective sau culturi diferite la care sa te raportezi si de la care sa inveti. Munca de voluntariat inseamna timp de calitate, iar beneficiile sunt precum razele unui soare care se raspandesc atat catre cel implicat, cat si catre cei din jur, care fac parte din societate. Toate acestea vor conta atunci cand vei merge la interviurile de angajare sau pentru a-ti intregi CV-ul, vor conta ca si experienta acumulata, cunostinte si aptitudini pe care sa le aplici mai tarziu, insa cel mai mult va conta impactul social, ajutorul pe care il acorzi celor care au nevoie de el.

Cu toate seriozitatea si nobletea acestei munci, exista si momente de bucurie, zambete care sa insenineze sau sa inspire. Acestea sunt doar o parte din rasplata muncii de voluntariat. Te asteptam alaturi de noi!

A fi mare, nu-i mirare. A fi om e lucru mare! – proverb romanesc

VOLUNTARII NOSTRI

Roxana Citu
Roxana Citu
Alexia Preda
Alexia Preda
Denisa Popa
Denisa Popa
Ambra Varzaru
Ambra Varzaru
Andrada Veliscu
Andrada Veliscu
Gloria Rizeri
Gloria Rizeri
Andra Chiliman
Andra Chiliman
Eric Chiliman
Eric Chiliman
Teodor Dinescu
Teodor Dinescu
Stefan Balanescu
Stefan Balanescu

VINO ALATURI DE NOI


  dimineatadupa-masasearaweekendsarbatori


  englezafrancezagermanaspaniolaaltele


  copii saracicopii bolnavibatranifamilii sarace

  Urmareste proiectele noastre atat pe site cat si pe retele de socializare,

  sau aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu tot ce ne propunem sa realizam cu ajutorul vostru:

  SCHIMBA O VIATA ASTAZI

  Datorita tie putem ajuta copii aflati in situatii dificile sa aiba acces la educatie, informatie, sa se dezvolte armonios si sanatos. Impreuna ne propunem sa devenim o comunitate frumoasa si puternica, cu impact pozitiv pentru societatea de azi. Schimbarea esti chiar tu. Iti multumim!

  DONEAZA ACUM