IMPARTE CU ALTII

1. Doneaza online sau prin virament bancar

ONLINE

VIRAMENT BANCAR

Nume: Asociatia Life is better with friends
CUI: 38612759

BANCA COMERCIALA ROMANA
Cont: RO85RNCB0134157167760001 (cont deschis in lei)

Poti verifica inregistrarea in Registrul entităţilor/unităţilor de cult folosind codul de identifiare fiscala: 38612759

Pentru a putea folosi semnatura olografa, trebuie sa ai aplicatia Adobe Reader instalata.

Deschide documentele (PDF-urile) cu Adobe Reader si din meniul de comanda alege Sign si apoi Fill & Sign. Folosind pictograma Sign (sub forma unui stilou), alege optiunea Draw (deseneaza), si deseneaza cu mouse-ul semnatura ta. Asigura-te ca semnatura e plasata in campul corespunzator, respectiv semnatura contribuabil.

Tot ce mai ramane de facut este sa salvezi documentul.

2. Pentru persoane fizice: puteti dona 3,5% din impozitul pe venit

Conform legii, la inceput de an, pana la 25 ma inclusiv, 3,5% din impozitul pe venit poate fi donat catre asociatii sau alte institutii, fara a exista alte costuri suplimentare.

Pentru a face acest lucru, descarca formularul 230 precompletate cu datele asociatiei, si completeaza cu datele tale sectiunea 1 „Date de identificare ale contribuabilului”. Poti depune personal formularul completat si semnat direct la sediul ANAF din judetul tau. Daca folosesti o semnatura olografica, poti trimite formularul direct prin Spatiul Privat Virtual ANAF.

De asemenea, ne poti trimite pe email formularul 230, impreuna cu formularul D230 de imputernicire, completate si semnate, si ne vom ocupa noi sa le depunem. Ambele documente sunt editabile, si pot fi completate direct. Pentru a le semna fie le printezi, le semnezi de mana si apoi ni le trimiti prin posta, sau le scanezi si ni le trimiti pe email. Fie, poti folosi semnatura olografica si ni le tirmiti direct pe email.

Pentru detalii suplimentare legate de formularul de imputernicire sau orice alte nelamuriri, te rugam sa ne trimiti un email sau sa folosesti pagina de contact, iar voluntarii nostri te vor ajuta sa primesti raspunsurile de care ai nevoie.

3. Pentru persoanele juridice: puteti dona 20% din impozitul pe profit

Persoanele juridice pot dona 20% din suma provenita din impozitul pe profit, la finalul fiecarui an. De mentionat este faptul ca acest lucru nu include niciun cost suplimentar. In caz contrar, acesti bani sunt oricum preluati de stat.

CINE poate dona 20% din impozitul pe profit?

Inca de cand a avut loc actualizarea Codului Fiscal, orice companie are dreptul de a directiona 20% din impozitul pe profit catre un ONG ce sustine diverse cauze sociale. Modalitatea de donare nu este deloc complicata: fiecare companie trebuie sa isi calculeze suma aferenta celor 20% din impozitul pe profit, apoi sa incheie un contract cu ONG-ul. Acest contract poarta numele de contract de sustinere si include cheltuielile deductibile.