Loading...
Doneaza 2019-06-12T12:52:07+00:00

IMPARTE CU ALTII

1. Doneaza online sau prin virament bancar

ONLINE

VIRAMENT BANCAR

Nume: Asociatia Life is better with friends
CUI: 38612759

BANCA COMERCIALA ROMANA
Cont: RO85RNCB0134157167760001 (cont deschis in lei)

2. Pentru persoane fizice: puteti dona 2% din impozitul pe venit

Conform legii, la inceput de an, pana in jurul datei de 25 mai, 2% din impozitul pe venit poate fi donat catre asociatii sau alte institutii, fara a exista alte costuri suplimentare. Pentru a face acest lucru, trebuie sa completezi formularul 230 (atasat) precum si formularul D 230 de imputernicire (atasat).

Atentie! Dupa completarea declaratiei o poti depune direct la sediul ANAF din judetul tau sau o poti trimite pe adresa asociatiei noastre prin posta.
Pentru orice detalii suplimentare sau nelamuriri, foloseste pagina de contact, iar voluntarii nostri te vor ajuta sa primesti raspunsurile de care ai nevoie.

3. Pentru persoanele juridice: puteti dona 20% din impozitul pe profit

Persoanele juridice pot dona 20% din suma provenita din impozitul pe profit, la finalul fiecarui an. De mentionat este faptul ca acest lucru nu include niciun cost suplimentar. In caz contrar, acesti bani sunt oricum preluati de stat.

CINE poate dona 20% din impozitul pe profit?

Inca de cand a avut loc actualizarea Codului Fiscal, orice companie are dreptul de a directiona 20% din impozitul pe profit catre un ONG ce sustine diverse cauze sociale. Modalitatea de donare nu este deloc complicata: fiecare companie trebuie sa isi calculeze suma aferenta celor 20% din impozitul pe profit, apoi sa incheie un contract cu ONG-ul. Acest contract poarta numele de contract de sustinere si include cheltuielile deductibile.