Project Description

🇮🇹 Italia este prima tara pe care au prezentat-o voluntarii nostri.

„Despre culturile lumii” este un proiect drag noua, iar scopul este acela de a aduce in atentia copiilor informatii despre cat mai multe tari, personalitati, dar si traditii.

Michele și Alessia, doi tineri voluntari din Sardinia, respectiv Napoli, ni s-au alăturat pentru a experimenta locuri si lucruri autentice. Acestia au venit in Asociatia Comunitati pentru Tineret cu gandul de a impartasi din experientele lor elevilor din tara noastra.

In prima zi, voluntarii ne-au prezentat orase precum Roma, Napoli sau Milano si personalitati importante precum Leonardo da Vinci, Andrea Bocelli sau Miuccia Prada. Am aflat ca, în Colosseum, pe langa luptele gladiatorilor si hartuirea animalelor, au avut loc si batalii pe apa, adica slujitorii au indepartat podelele din lemn de pe arena, sub care erau camere pentru gladiatori, si le-au transformat in adevarate spatii maritime gata pregatite de lupta. Am aflat, de asemenea, ca Enzo Ferrari a fost mai intai sofer, dupa care pilot, iar in cele din urma devenind un antreprenor de succes, premiat.

Weekendul urmator, voluntarii ne-au povestit despre cele mai importante traditii si obiceiuri din Italia, despre imbracamintea lor traditionala, despre felul în care ei isi petrec timpul liber, ca mai apoi, sa descoperim impreună ca, Italia si România, au o pasiune comuna si anume: fotbalul. Deliciul zilei a constat in expresiile pe care italienii le folosesc frecvent, iar preferata noastra a ramas: „Vivi e lascia vivere!”. Dupa atata informatie benefica ne-am gandit sa ne destindem prin dans, mai ales ca dansul pe langa frumusetea lui, are si efecte terapeutice sau poate inlocui un sport.