Loading...
Bradul cu dorinte neimplinite 2018-05-31T11:21:42+00:00

Project Description

BRADUL CU DORINTE NEIMPLINITE

Craciunul inseamna a darui, a face bucurii, a fi alaturi de cei dragi dar si de cei mai putin norocosi, de copiii sarmani, de cei aflati in suferinta. Craciunul este despre a face lucruri frumoase impreuna – o scrisoare pentru Mos Craciun, o vizita celor dragi noua, dar si vizite acolo unde nu a mai deschis nimeni usa de mult.

Un brad impodobit cu zeci de scrisori si ale lor dorinte neimplinite, cateva decoratiuni lucrate de voluntari in Atelierul de Creatie si un eveniment al lor ce s-au transformat intr-o experienta atat pentru noi cat si pentru voi, dar mai ales pentru ei, pentru copiii la care Mos Craciun nu mai ajunsese de mult. Acesta este spiritual real al Craciunului, nu traficul infernal, alergatura fara rost din magazine, ci bradul perfect impodobit cu scrisorile copiilor.

Am avut la dispozitie doua saptamani in care voluntarii au mers in casele fiecaruia dintre copilasi si au adunat scrisori cu dorinte neimplinite. Au fost primiti cu bucurie si au scris impreuna cu copiii scrisorile pentru Mos Craciun. N-au indraznit sa-si doreasca prea multe. Cei mai multi si-au dorit imbracaminte si incaltaminte pentru a trece mai usor peste iarna grea sau rechizite pentru scoala, cei mai mici dintre ei au indraznit sa-si doreasca o jucarie.

Dupa ce am avut scrisorile au urmat doua zile de poveste. Doua zile in care ne-am bucurat sa vedem ca oamenii participa la proiectul nostru. Au venit cu bucuria de a darui, sa implineasca o dorinta, sa aduca un zambet, un suras pe chipurile micutilor. Fiecare dintre cei ce au implinit dorinte au primit in dar din partea noastra o decoratiune care sa le aminteasca ce frumos este sa daruiesti.

Decoratiunile pe care voluntarii le-au facut in Atelierul de Creatie au fost expuse la targul de Craciun “Winter Bizarre Bazaar” din incinta Teatrului National “Marin Sorescu”. Banii adunati in schimbul decoratiunilor ne-au ajutat la achizitionarea alimentelor necesare pentru familiile din cadrul asociatiei.

Asa am reusit cu ajutorul vostru sa facem ca acest Craciun sa fie de poveste pentru micutii nostri.