Caravana Școala de Vară la Țară – O Inițiativă Care Schimbă Vieți

În contextul schimbărilor rapide din mediul educațional, în care familii întregi se confruntă cu provocări în gestionarea educației, supravegherii și organizării timpului liber al copiilor, Asociația „Life is Better With Friends” a demarat un proiect inovator, având ca scop sprijinirea copiilor din mediile defavorizate. Proiectul, intitulat „Caravana Școala de Vară la Țară,” a reușit să ofere o soluție creativă și eficientă pentru peste 80 de elevi din învățământul primar din localitățile limitrofe Craiovei.

Argument

Într-o lume în continuă schimbare, unde educația trebuie să se adapteze la noi realități, gestionarea timpului liber al copiilor devine o provocare pentru multe familii, în special cele monoparentale și cele din medii defavorizate. Prin proiectul „Caravana Școala de Vară la Țară,” Asociația Life is Better With Friends și-a propus să ofere o alternativă activă și relaxantă pentru copiii din mediul rural, contribuind astfel la dezvoltarea lor educațională și personală.

Scop

Proiectul a avut ca scop principal sprijinirea copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani, în special cei din medii defavorizate, și a părinților acestora, prin organizarea a trei module distincte în perioada 3 iulie – 5 septembrie. Aceste module, desfășurate pe o perioadă de 9 săptămâni, au acoperit domenii precum educația prin sport, descoperirea lumii cărților și promovarea sănătății.

Rezultate Așteptate

Proiectul a urmărit crearea și implementarea unor activități recreative pentru aproximativ 80 de elevi din ciclul primar, desfășurate în intervalul orar 10:00-13:00, în zilele de luni, marți și miercuri, timp de 9 săptămâni. Aceste activități nu doar ca au îmbunătățit rezultatele școlare ale copiilor, ci și au dezvoltat abilități și comportamente pozitive, contribuind la formarea unor adulți responsabili în viitor.

Grup Țintă și Perioada de Implementare

Proiectul a vizat aproximativ 80 de elevi din învățământul primar din localitățile apropiate Craiovei și s-a desfășurat în perioada 3 iulie – 5 septembrie 2023.

Activități

Proiectul au inclus activități de management, precum organizarea echipei de proiect, elaborarea criteriilor de selecție a elevilor și achiziționarea de materiale didactice. Activitățile cu elevii au fost diversificate în trei module principale: Educație prin sport, In lumea cărților și Sănătate pentru toți, fiecare desfășurându-se pe parcursul a 3 săptămâni.

Sustenabilitate

Sustenabilitatea proiectului a fost asigurată prin inițierea de activități atractive, adaptate nevoilor copiilor și părinților. Resursele umane sunt susținute de implicarea echipei, colaboratorilor și voluntarilor. Materialele achiziționate vor contribui și la activitățile viitoare, asigurând continuitatea și impactul pe termen lung al proiectului.

Prin „Caravana Școala de Vară la Țară,” Asociația Life is Better With Friends a demonstratangajamentul său față de comunitate și educarea copiilor, oferindu-le o șansă de dezvoltare și o vară memorabilă plină de învățare și distracție.Urmareste proiectele noastre atat pe site cat si pe retele de socializare, sau aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu tot ce ne propunem sa realizam cu ajutorul vostru:

SCHIMBA O VIATA ASTAZI

Datorita tie putem ajuta copii aflati in situatii dificile sa aiba acces la educatie, informatie, sa se dezvolte armonios si sanatos. Impreuna ne propunem sa devenim o comunitate frumoasa si puternica, cu impact pozitiv pentru societatea de azi. Schimbarea esti chiar tu. Iti multumim!

FII VOLUNTAR
DONEAZA ACUM